project 03

ross

Originally built in 1930, this home had not been touched in 50 years. My clients purchased it in 2016 and deemed the floor plan woefully inefficient. I reconfigured it to meet their programmatic requirements creating a more casual flow between the rooms.

The house was brought down to the studs, re-wired, re-plumbed and re-roofed. New chimneys were built, new copper rain gutters and new windows were added only where necessary. The charm of the older home remains but it has been entirely updated to evoke the style of a modern ranch home. The interiors are mostly bright white, and art and antiques were used sparingly with more modern pieces to create a fresh take on a traditional home.

Outside, the landscape was an anachronism, very Victorian and overgrown with a gazebo, winding pathways, and mounds of red roses everywhere. I re-imagined a sleek outdoor living space with long straight vistas between the terrace, the lawn, and the vegetable garden, making this home the epitome of indoor-outdoor living.

exterior
living room
vignette
family room
bathroom
master
window seat vignette

© 2020  Josefa Buckingham Design LLC